Filosofie

Filosofie

Onze kwekerij is gebaseerd op het idee om goede vaste planten te kweken. We willen planten kweken die niet overal te koop zijn, van goede kwaliteit en gebaseerd op kennis van zaken.

We kweken onze planten zelf. Hierdoor kunnen we kwaliteit en soortechtheid het beste garanderen en kunnen we nieuwigheden aanbieden die elders niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Nieuwe soorten proberen we zelf uit op onze kwekerij, het grootste deel van ons terrein bestaat uit moerbedden. Hier staan de planten die we (willen gaan) kweken uitgeplant. We beoordelen iedere plant op o.a. soortechtheid, gezondheid, stevigheid en sierwaarde. Sommige planten zullen we ooit wel vermeerderen, anderen worden afgekeurd en opgeruimd zodat er weer plek is voor nieuwe aanwinsten. Zo ontstaat een tuin met steeds meer planten die de moeite waard zijn, nu al zo’n 700 soorten en ieder jaar meer.

We zijn een kleinschalige kwekerij met kleine voorraden per plantensoort. Op deze manier proberen we ons aanbod ‘vers’ te houden en steeds weer nieuwe planten aan te bieden. We specialiseren in vaste planten, geen heesters of bomen en al helemaal geen hondenvoer of blokhutten.

We zoeken naar goede, gezonde planten waarbij we vooral letten op vorm, bloei, gezondheid en winterhardheid. Het standaardassortiment dat algemeen verkrijgbaar is bevat een aantal goede planten (een deel kweken we zelf ook) maar er is zoveel meer. Uit het overweldigende aanbod proberen we ieder jaar een selectie te maken van interessante en goede planten. Hierbij staat dus de bruikbaarheid in de tuin voorop.