Tuinontwerp

Tuinontwerp

Naast het kweken van vaste planten maak ik ook beplantingsplannen en tuinontwerpen. In mijn ontwerpen staan altijd de planten voorop, die vormen de basis van mijn ontwerpen. Natuurlijk ga ik uit van de wensen die u heeft en van de omstandigheden in uw tuin maar wel altijd met groen als de basis. Met planten kun je verschillende stijlen creëren, van klassieke Engelse borders tot een stijlvolle moderne beplanting of een beplanting in prairie-stijl of als bloemenweide. Het kan allemaal, het succes van het ontwerp staat of valt met de juiste plantkeuze!

Borderpakketten

Steeds vaker maak ik niet een compleet uitgewerkt ontwerp maar een stel ik een pakket met planten samen dat past bij uw wensen en bij de omstandigheden in uw tuin. Ik heb daarvoor zoveel mogelijk informatie nodig over uw tuin en uw voorkeuren en een aantal foto’s van de plek die beplant moet worden. Ik stel dan een beplanting samen die past bij uw wensen, eventueel kom ik de planten bij u in de border uitzetten. De kosten voor zo’n borderpakket liggen tussen de €20,- en € 30 euro per vierkante meter, afhankelijk van uw voorkeuren en van het aantal planten per vierkante meter. Op deze manier krijgt u een beplanting die past bij u en bij uw tuin, kant-en-klaar en toch uniek!
Als uw wensen meer inhouden dan alleen een borderpakket kom ik graag langs voor het bespreken van een ontwerp. Vraagt u maar eens naar de mogelijkheden hiervoor.

Tuinontwerp

Een mooie, rijk bloeiende border heeft een enorme positieve invloed op mensen, ze worden er vrolijk van! Daarnaast is een gezonde beplanting aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten en is een goed ontworpen beplanting een belangrijk middel om de ‘verstening’ van de stedelijke omgeving tegen te gaan. De beplanting speelt daarom in mijn ontwerpen altijd de hoofdrol. Ik zoek naar planten die passen bij de omgeving, bij de omstandigheden en bij elkaar.

Een gezonde, evenwichtige beplanting is onderhoudsarm; het houdt de bodem bedekt waardoor onkruid bijna geen kans krijgt en er hoeft bijvoorbeeld (na het eerste groeiseizoen) geen water gegeven te worden. Ik zie op veel plekken planten groeien waar ze niet passen, ze leiden een kwijnend bestaan waardoor veel moeite gedaan moet worden om ze nog een beetje toonbaar te houden, dat levert weer frustraties op en uiteindelijk wordt de tuin bestraat omdat het allemaal teveel werk is. Bij een goed ontworpen border is dat niet nodig! Een goede beplanting is onderhoudsarm, goed voor de diversiteit en klimaatbestendig.

Ik ben plantenkweker, ik kijk de hele dag naar hoe planten groeien en ik weet wat planten nodig hebben om gezond te blijven. Ik ga bij mijn ontwerpen altijd uit van de omstandigheden van de plek die vormgegeven moet worden, ik zoek de planten uit bij die plek. Hierdoor ontstaat een goed groeiende beplanting, opgebouwd uit planten die passen bij de omgeving en bij elkaar. Ik ben er van overtuigd dat door een goede plantenkeuze met minimaal onderhoud een fantastisch resultaat kan worden bereikt. Beter voor diversiteit, minder werk en vooral: veel mooier!