Acanthus met zacht, licht ingesneden blad en volledig witte bloei. Synoniem: Acanthus ‘Jeff Albus’.
Groot, zacht blad dat minder ver is ingesneden dan bij andere Acanthus-soorten. Wel dezelfde bloemen. Komt soms wat traag op gang, bloeit op latere leeftijd.
Zeer rijk bloeiende Acanthus van kwekerij De Morgen. Groeit graag in kalrijke, niet te rijke grond in de volle zon.
Grote zilvergeaderde bladeren met scherpe stekels. De bloemen zijn dezelfde als bij andere Acanthus-soorten: lange grove aren met witte bloemen met een auberginekleurig dakje erboven. Kan snel groeien maar bloeit dan vaak minder; plant ze op een niet te voedzame, kalkrijke plek.
Lijkt sterk op Achillea millefolium. In Kyrgyzstan gevonden, de plant groeide daar langs de rand van een beekje, op vrij zware, vochtige grond. Ik ben dan ook zeer benieuwd of hij de natte winters hier beter aankan dan Achillea millefolium.
Veel te weinig gebruikte Achillea. Lijkt sterk op de bekendere Achillea ptarmica maar is veel sterker en steviger. Bloeit met zuiverwitte bloemen aan vertakte stelen.
Goede snijbloem met grijzig groen, fijn ingesneden blad en zachtgele schermbloemen die verbloeien naar een cremig wit. Regelmatig scheuren en opnieuw planten.
Bijzonder gekleurde Achillea; de bloemen zijn eerst zalmrose maar verbloeien langzaam naar zachtgeel. Ook deze Achillea houdt niet van natte grondsoorten.
Duizendblad met nette zachtrose schermen. Regelmatig verjongen is noodzakelijk voor een blijvend mooie plant.
Goede rode Duizenblad. De bloemen zijn felrood met een klein geel hartje.
Compact groeiende Achillea met paarsrode bloemen in schermen. Lange bloei.
Oranje-gele Achillea, iets losser groeiend dan andere variëteiten. Mooie kleur die goed combineert met bijvoorbeeld blauwbloeiende Salvia’s.
Goede snijbloem met grijzig groen, fijn ingesneden blad . De bloemschermen zijn donkeroranje, bijna rood. Regelmatig scheuren en opnieuw planten.
Taaie gele schermbloem uit Centraal Azië, groeit daar in de volle zon op armere grondsoorten.
Mooi dondergroen blad, iets ronder dan Aconitum Arendsii, de bloemen zijn iets kleiner. Interessant door zijn late bloei, begint te bloeien als andere planten op hun retour zijn.
Een voor mij nieuwe soort die ik in Kyrgyzstan voor het eerst gezien heb. Ik heb er verder nog geen ervaringen mee, ik heb wat zaden gezaaid, nu maar afwachten! Hopelijk leverbaar in 2017.