De webshop is tot 1 juni gesloten!
We zijn erg blij met de grote belangstelling voor onze planten, zowel online als op de kwekerij hebben we het erg druk. Ook zijn we erg druk met het kweken van mooie nieuwe planten. Zo druk dat we geen goed beeld meer hebben van de voorraad op de kwekerij. We grijpen te vaak mis bij bestellingen en levertijden lopen te veel op. We kunnen daardoor online niet meer de kwaliteit leveren die we willen.
We hebben daarom besloten de webshop te sluiten tot 1 juni. De kwekerij is wel normaal geopend, u bent van harte welkom!
Zeer rijk bloeiende Acanthus van kwekerij De Morgen. Groeit graag in kalrijke, niet te rijke grond in de volle zon.
Acanthus met zacht, licht ingesneden blad en volledig witte bloei. Synoniem: Acanthus ‘Jeff Albus’.
Groot, zacht blad dat minder ver is ingesneden dan bij andere Acanthus-soorten. Wel dezelfde bloemen. Komt soms wat traag op gang, bloeit op latere leeftijd.
Witte bloemen die uit een grijsgroene kelk groeien, dus niet paars zoals andere Acanthusvariëteiten. Frisgroen, ingesneden blad. Voor een warme plek in volle zon.
Grote zilver geaderde bladeren met scherpe stekels. De bloemen zijn dezelfde als bij andere Acanthus-soorten: lange grove aren met witte bloemen met een auberginekleurig dakje erboven. Kan snel groeien maar bloeit dan vaak minder; plant ze op een niet te voedzame, kalkrijke plek.
Stevige kruising van Ernst Pagels. Bloeit met zachtgele bloemen in schermen die verbloeien tot bijna wit. Goede snijbloem en aantrekkelijk voor vlinders.
Bijzonder gekleurde Achillea; de bloemen zijn eerst zalmroze maar verbloeien langzaam naar zachtgeel. Ook deze Achillea houdt niet van natte grondsoorten.
Compact groeiende Achillea met paarsrode bloemen in schermen. Lange bloei, verbleekt niet zo sterk als sommige andere Achillea’s.
De bloemen van deze Duizendblad openen rood en verbloeien naar donkerroze. Diep ingesneden grijsgroen blad. Goede plant voor bijen en vlinders.
Lijkt sterk op Achillea millefolium. In Kyrgyzstan gevonden, de plant groeide daar langs de rand van een beekje, op vrij zware, vochtige grond. Ik ben dan ook zeer benieuwd of hij de natte winters hier beter aankan dan Achillea millefolium.
Veel te weinig gebruikte Achillea. Lijkt sterk op de bekendere Achillea ptarmica maar is veel sterker en steviger. Bloeit met zuiver witte bloemen aan vertakte stelen.
Duizendblad met nette zachtroze schermen. Regelmatig verjongen is noodzakelijk voor een blijvend mooie plant.
Oranje bloemschermen die langzaam geel verbloeien, mooi contrast met het grijzige loof. Houdt niet van natte grond!
Bekende blauwe Monnikskap die laat in het jaar, als andere planten al afsterven, begint te bloeien. Staat het liefst uit de felle zon.
Zachtgeel bloeiende Monnikskap die sterk lijkt op Ac. lycoctonum. De bloeiwijzen zouden iets langer zijn en ook langer bloeien. Mooi donkergroen, ingesneden blad.