Lage, natuurlijke plant, oorspronkelijk van het Koreaanse eiland Cheju. Glimmend groen, esdoornachtig blad en mooie rechte, vertakkende bloeiaren met kleine witte bloemetjes uit rose knopjes. Groeit snel dicht.
Rijkbloeiende plant met heerlijk geurend blad (anijs). Rijke bloei die veel insecten en vlinders trekt. Niet de sterkste maar zaait zich uit, zaailingen die blad hebben met een paarse onderkant gaan blauw bloeien.
Tweejarige met zacht donkerpaars, geveerd blad en donkere stelen. De plant lijkt op zijn groene zusje Fluitenkruid maar blijft kleiner. Zaait zich uit, wied de groene zaailingen weg.
Op de kwekerij zijn twee variëteiten Baptisia door elkaar geraakt: Baptisia ‘Chocolate Chip’ en Baptisia ‘Starlite Prairie Blues’, de één is geel met bruin, de andere zachtblauw. Ik heb het zaad geoogst, we verkopen het dus gemengd. Ben benieuwd wat daar uit komt! Vooral zaailingen van ‘Chocolate Chip zijn zeer gevarieerd.
Een makkelijk plantje, groeit in iedere niet te droge grondsoort, wel graag uit de volle zon. Alles aan de plant is eetbaar, past dus goed in voedselbos-beplantingen, en smaakt lichtjes naar peterselie. Het drietallige blad van deze variëteit is purperkleurig, de bloei is zachtroze, soms wit, en niet spectaculair. Het resultaat van de bloei kan dat wel zijn: Cryptotaenia kan zich erg fanatiek uitzaaien. Gelukkig zijn zaailingen goed herkenbaar en makkelijk te verwijderen.
Past totaal niet in ons assortiment. Ephedra is een naaktzadige heester bijvoorbeeld zoals coniferen en Ginkgo maar ik heb zaden meegenomen uit Kyrgyzstan en die zijn gekiemd? Het is een heester met opvallend grijze takken, onderontwikkeld blad en rode bessen. Groeit in Kyrgyzstan aan de oevers van het Issyk-Kul meer op goed afwaterende grond in de volle zon. Ephedra bevat veel efedrine, een (verboden) prestatieverhogend middel.
Luchtige bossen heel fijn gesneden donker blad met die typische venkelgeur. De bloei is prachtig: open schermen met kleine gele bloemen. Zaait zich uit, bewaar alleen de donkere zaailingen.
Grote Hosta met breed, grijsgroen blad en witte bloemen. Zoals alle grijsgroene Hosta’s kleuren ze groener in de schaduw.
Selectie van Peter zür Linden met kleine paars-lila gekleurde bloemetjes in grote trossen. Lijkt sterk op ‘Hesperis’ van Coen Jansen maar blijft iets kleiner.
Klein, maar nuttig grasje met ragfijn blad dat sierlijk overhangt maar nooit gaat liggen. De bloemen staan in ijle pluimen. Mooie herfstkleur.
Taaie gele schermbloem uit Centraal Azië, groeit daar in de volle zon op armere grondsoorten.
Geel bloeiende zaailingen van Aconitum lycoctonum subsp. moldavicum. De naamgeving van deze soort is nogal verwarrend, de plant wordt ook verkocht als Ac. vulparia, Ac. pyrenaicum en zelfs als Ac. septentrionale hoewel deze laatste blauw zou moeten bloeien. Hoe dan ook: dit is een mooie zachtgeel bloeiende plant die graag op zware, niet te droge grond staat. Een echte plant voor uit de volle zon, maakt grote pollen blad maar bloeit met lange, relatief bescheiden aren. Mooi!
Deze ondersoort uit Moldavië bloeit met tweekleurige bloemen: de hoed van de bloem is bleeklila, alleen de buitenste rand van iedere bloem is zachtgeel. Wordt ongeveer 140 cm hoog en groeit op vochthoudende grond, liefst uit de volle zon.
Loopt uit met iets rood blad. Bloeit iets vroeger dan Aconitum ‘Arendsi’
Losjes, transparant groeiende plant met lange dunne stelen en vijfvoudig, behaard blad. De malva-achtige bloemen zijn bleekpaars met een donkerder hart en staan aan paarsrode stelen. Groeit in het Middellandsezeegebied op droge, kalkrijke plekken.
Prachtige soort met in het late voorjaar witte bloemen met blauwe meeldraden en een blauwe waas op de achterkant. Iets bijzonders!