Roomse Kervel. Prachtige planten, niet alleen eetbaar maar ook als sierplant zeer de moeite waard. Schermbloem met sterk naar anijs geurend, fijn ingesneden blad en witte bloemen in grote schermen. Heeft een voorkeur voor vochthoudende, kalkrijke grond. Roomse Kervel is een belangrijk ingrediënt van kruutmoes, een regionale specialiteit die, m.i. terecht, langzamerhand verdwijnt in de geschiedenis.
Klein verhoutend struikje met kleine, sterk geurende blaadjes. De bloemen geven nectar met een zeer hoog suikergehalte, zeer interessant voor bijen! Snoei tijm nooit voor de winter!
Goed vergelijkbaar met de ‘gewone’ Thymus vulgaris maar blijft iets kleiner. Blijft een bolvormige plant.
Kaapse Knoflook. Allium-achtige voor goed afwaterende grond en dan nog is de winterhardheid twijfelachtig: liever in een pot dus. Heeft een knoflooksmaak die niet blijft hangen, dus geen slechte adem.