Knoflookbieslook, Chinese bieslook. Milde knoflooksmaak. Kan in zachte winters zijn blad houden, sterft dan niet af. Ook een mooie sierplant met stervormige witte bloemetjes.
Onsterfelijkheidskruid. Klimplant uit China waar thee van het blad gemaakt wordt. Het zou levensverlengend werken, in streken waar deze thee gedronken wordt worden mensen gemiddeld ouder dan elders. Handvormig blad, bloeit in Juli-Augustus met kleine witte, stervormige bloemetjes. Voor een warme plek, uit de zon, in voedzame grond.
Suikervervanger met heel zoet blad. Mooie plan met donker blad en korte dikke witte bloeiaartjes. Niet winterhard, vorstvrij overwinteren! Zoeter dan Stevia maar met een lichtbittere nasmaak.
Variëteit van de inheemse Akkermunt. Groeit op nattere plekken op voedzame grond. Smaakt naar bananensnoepjes, niet naar banaan. Ik vind dat een groot verschil…
Snelgroeiende selectie uit Akkermunt. Heeft inderdaad een aardbei-achtige smaak. Groeit op nattere plekken op voedzame grond.
Snelgroeiende muntsoort (zijn er ook andere??) voor vochtige, kalkhoudende grond. De smaak is pepermunt met chocolade (Aftereight!). Donkergroen tot purper gekleurd blad en rose bloemetjes.
Origanum. Sterke smaak, voorzichtig met gebruik in de keuken! De bloei is onbeduidend. Houdt van een kalkrijke zonnige plek.
Kaapse Knoflook. Allium-achtige voor goed afwaterende grond en dan nog is de winterhardheid twijfelachtig: liever in een pot dus. Heeft een knoflooksmaak die niet blijft hangen, dus geen slechte adem.