Zoethoutgras, oorspronkelijk uit Zuidoost Azië waar het blad wordt gebruikt in salades en thee en de wortels worden gewokt. De smaak is als zoethout, anijsachtig, en vrij sterk. Houdt van een vochtige standplaats.
Halfheestertje met smal grijsgroen blad en kleine gele composietbloemen. Sterft ‘s winters af maar loopt in het voorjaar weer fris uit.
Citroenverbena. Voorheen Aloysia triphylla. Heerlijk geurend bladverliezend struikje, gek op warmte. Helaas niet winterhard in Nederland, overwinteren op een vorstvrije plek en geen water geven! Het blad wordt gebruikt in warme en koude dranken maar de plant verdrijft door de sterke citroengeur ook de muggen van het terras!
Roomse Kervel. Prachtige planten, niet alleen eetbaar maar ook als sierplant zeer de moeite waard. Schermbloem met sterk naar anijs geurend, fijn ingesneden blad en witte bloemen in grote schermen. Heeft een voorkeur voor vochthoudende, kalkrijke grond. Roomse Kervel is een belangrijk ingrediënt van kruutmoes, een regionale specialiteit die, m.i. terecht, langzamerhand verdwijnt in de geschiedenis.
Klein verhoutend struikje met kleine, sterk geurende blaadjes. De bloemen geven nectar met een zeer hoog suikergehalte, zeer interessant voor bijen! Snoei tijm nooit voor de winter!
Goed vergelijkbaar met de ‘gewone’ Thymus vulgaris maar blijft iets kleiner. Blijft een bolvormige plant.